Wrocław 18 Czerwiec 2018 21 °C
Wiatr: 17.70 km/h
Wilgotność: 49% Naciśnięcie: 34067.08 mb
Wschód słońca: 4:36 am Zachód słońca: 9:10 pm
Pn 26 °C 17 °C
Wt 26 °C 15 °C
Śr 26 °C 17 °C
Czw 29 °C 15 °C
Pią 16 °C 12 °C
Sob 17 °C 10 °C
Słońce 20 °C 8 °C

Karta dań

ZAPRASZAMY CODZIENNIE OD 12:00 DO 23:00

Wystartuj

Wszystkie startery podawane są z pieczywem

Paprykarz z ryb z Doliny Baryczy
Pasta rybna z dodatkiem pomidorów,
marchewki, selera i pietruszki
15,-
Breslauer Hackerle
śledzie solone z wędzonym
boczkiem, cebulą, ogórkami
kiszonymi, musztardą i octem
15,-
Pasta rybna
mix wędzonych ryb słodkowodnych
z dodatkiem twarożka i pietruszki
12,-
ŚledŹ
w śmietanie z cebulą | w oleju
lnianym z cebulą
15,-
Tatar wołowy | tatar z łososia
żółtko, pikle, musztarda francuska,
zimno tłoczony olej rzepakowy,
cebula

25,- | 35,-

Deska mięs | serów | ryb wędzonych
dla dwóch osób
30,-
Koszyk pieczywa
z masłem czosnkowym i ziołowym
10,-
Smażone małe rybki
mini rybki z sosem do wyboru:
cytrynowe aioli | sos tatarski
15,-
Carpaccio z cukinii z oliwą
15,-
Springrollsy warzywne
mini rybki z sosem do wyboru:
cytrynowe aioli | sos tatarski
15,-
Domowy smalec z jabłkiem
15,-

Sałatki

Każda podawana jest na bazie sałat szarpanych

Z jajkiem poche i sosem
szczypiorkowyM

23,-

z serem kozim w popiele
29,-
Z krewetkami
33,-
Z Wędzoną rybą
39,-

Zupy

Zupa dnia
Każdego dnia inna, chętnie
opowiemy wam o tym jaka jest dzisiaj
12,-
Chowder rybny
zupa rybna na bazie masła i mleka
z selerem naciowym, bulionem
drobiowym, ziemniakami, kawałkami
dorsza i krewetkami
18,-
Chłodnik litewski
zupa podawana na zimno na bazie
botwiny, ogórka zielonego, koperku
i kefiru

18,-

Wege

Placuszki z cukinii z serkiem
ziołowym

23,-

z serem kozim w popiele
29,-
Z krewetkami
33,-
Z Wędzoną rybą
39,-

Najmłodsi

Filet z dorsza
puree ziemniaczane, tradycyjna
mizeria
18,-
Paluszki z kurczaka
frytki stekowe, surówka
marchowkowo-jabłkowa
18,-
Spaghetti
sos pomidorowy

18,-

Ryby

Fish&chips
dorsz w cieście piwnym podawany
z sosem tatarskim, sałatką coleslaw,
frytkami stekowymi

29,-

Pieczony pstrąg kłodzki
z pieczonym ziemniakiem, wiejską
śmietaną i sałatami w vinegrette
36,-
Burger z ryby
z dodatkiem moreli i natki pietruszki,
sałata strzępiasta, pomidor, ogórek
konserwowy grillowany, sos tatarski
- podawany z frytkami stekowymi i sałatką colesław
29,-
Pierogi z kapustą kiszoną i rybą
z Doliny Baryczy
25,-
Filet z Jesiotra
z ziemniakami, sosem agrestowo
szpinakowym i wiosenną sałatką
z kalarepy i jabłek
55,-
Piotrosz
z grillowanymi warzywami
sezonowymi, sos berneński
63,-
Łosoś
zapiekany na plackach
ziemniaczanych z warzywnym
ratatouille z sosem winnym
45,-
Filet z ryby z Doliny Baryczy
ze skórką z cytryny, ziemniakiem
pieczonym i młodymi warzywami
sezonowymi
39,-

RAKI | owoce morza

Do tego każdego dnia mamy dla Was
coś innego, świeżego. Chętnie opowiemy Wam co!

Misa krewetek
w sosie z masła i białego wina
z pietruszką, podawana z wiejską
grzanką

38 ,- | 59 ,-

Zupa rakowa
w każdy czwartek pojawia się razem
ze świeżymi rakami
28,-
Kociołek raków
w każdy czwartek mamy dostawę
raków. Pytajcie obsługę czy jeszcze
są bo szybko znikają.
59,-

Mięsne

Burger z szarpaną wieprzowiną
długo pieczona łopatka wieprzowa
z kiszoną czerwoną kapustą,
papryką jallapeno, zielonym
ogórkiem i kolendrą w bułce
pszennej -podawane z frytkami stekowymi i
sałatką colesław

29,-

Antrykot dojrzewający
z sałatką z pomidora i ogórka,
frytkami stekowymi i sosem z zielonego pieprzu
59,-
Deska Modra Odra
szarpana wieprzowina, pierś
z kaczki, stek wołowy, rolada
wołowa, colesław, ogórki pikowane,
frytki, dwa sosy i do tego piwo w kuflu
120,-
Schab w panierce z kością
podawany z masłem ziołowym,
puree ziemniaczanym, kapustą
młodą i boczkiem
33,-
Pierś z kaczki
z jeżynami i porzeczkami, pieczonym
ziemniakiem i miseczką sezonowej
sałaty
44,-
Ryby i mięso
są wędzone
przez nas na miejscu!

Słodkości

Sernik na zimno
z musem z sezonowymi owocami i musem czekoladowym

12,-

Brownie
z lodami waniliowymi i zielonym mchem
12,-
Domowa chałwa
z pistacjami, orzechami włoskimi
i mlekiem kokosowym
18,-
Deser lodowy
z owocami sezonowymi
18,-
Masz ochotę pozmieniać jakieś składniki? Daj nam znać!
Chętnie staniemy na wysokości zadania!

Dodatki

Placki ziemniaczane
8,-
Ziemniak pieczony
5,-
Puree ziemniaczane

5,-

Frytki stekowe

8,-

Coleslaw

5,-

Miska sałat

5,-

Ogórki piklowane z chilli i czosnkiem

8,-

Sałata ze śmietaną

5,-

Pieczywo

5,-

W naszej karcie znajdą Państwo wiele pysznych dań, nie tylko rybnych!

Zapraszamy do pobrania naszej aktualnej karty dań.